Aanleverspecificaties

Aanlevermogelijkheden bestanden
Er zijn verschillende manieren om uw bestand(en) bij Screen Factory Zeefdruk aan te leveren. Bij het bestellen van uw drukwerk of na ontvangst van onze bevestiging van uw order in uw mailbox kunt u bestanden tot 10 Mb mailen (o.v.v. het ordernummer) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bestanden die groter zijn (tot een max. van 2 Gb.) kunt u gratis verzenden met WeTransfer.

Gratis bestandscontrole
Screen Factory Zeefdruk controleert altijd de door u aangeleverde bestanden. Voorafgaand aan de opdracht ontvangt u van ons een digitale proef per e-mail. Hebt u bij uw bestelling gekozen voor een andere materiaalsoort, dan is de meerprijs hiervan ook in deze bevestiging verwerkt.
Na goedkeuring op de drukproef wordt de opdracht definitief in behandeling genomen. Screen Factory Zeefdruk kan na het goedkeuren van de digitale proef niet aansprakelijk gesteld worden voor teleurstellend resultaat als gevolg van niet juist aangeleverde bestanden. Denk hierbij aan taal en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, rasters, verlooptinten etc. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden.

Type bestanden
Bestanden kunnen worden aangeleverd in onderstaande bestandsformaten:We wijzen u erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/ contouren moeten worden aangeleverd.

Bij het aanleveren van een bestand gaat onze voorkeur uit naar een (certified) PDF of een vectorbestand. Bij opdrachten die digitaal worden verwerkt kunt u zgn. foto-bestanden aanleveren. Indien u hierbij JPG-afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie aan van minimaal 150 dpi voor  grootformaat vlaggen/spandoeken op ware grootte (1:1). De afdruk wordt mogelijk onscherp bij een lagere resolutie dan 150 dpi. In de meeste gevallen is dit in het ontwerp reeds zichtbaar.

Transparanties en overdruk
Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt. We wijzen je erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moet staan. Wanneer dit namelijk wel het geval is, bestaat er het risico dat betreffende tekst en/of beeld in het drukprocédé slecht tot niet zichtbaar zijn. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. (let op: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.)

Microsoft Word – Publisher – Excel – Powerpoint
In het Microsoft Office pakket is het niet mogelijk drukbare bestanden te maken. Deze bestanden geven onverwachte resultaten. Wel kunnen wij voor u kijken of wij uw Office-bestand om kunnen zetten in een drukbaar bestand. Wij rekenen hiervoor een minimumprijs van € 25,- per product, een exacte prijsopgave geven wij in overleg.

En heeft u aanvullend hulp nodig bij het juist aanleveren van uw bestanden, neem dan gerust contact met ons op.

PMS kleuren
Bestanden met een-, twee- of driekleurig drukwerk moeten worden opgemaakt in PMS (solid colors). Deze kleurcodes moet u meegeven in uw document.

Wanneer er een "doorschijnende" kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 15% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit.