Spotvernis

U hebt een brochure laten drukken en wilt bepaalde teksten of foto's toch nog wat meer aandacht geven?. Dan is spotvernis in zeefdruk dé oplossing! Met spotvernis wordt een glanslaag aangebracht over een bepaalde foto of een bepaald stukje tekst. Het resultaat: prachtig glanzende foto's / teksten zorgen voor de uitstraling van een luxe folder. Wilt u de folder geheel voorzien van een glanslaag? Ook dat is geen probleem. In beide gevallen zorgt het voor het wel bekende 'puntje op de i'.

Houd rekening met onderstaande punten die van belang zijn bij drukken van (spot) UV-vernis op uw drukwerk:

Papierkeuze

Kies een bij voorkeur een mc-papier- of kartonsoort, halfmat of mat gestreken. Ongestreken 'opzuigend' papier is niet geschikt omdat de vernislaag in het materiaal verdwijnt waardoor het vernis-effect niet dat resultaat oplevert wat het zou moeten opleveren. Eventueel kan het papier in dat geval voorzien worden van een laminaat. De vernislaag wordt dan over het laminaat aangebracht.

Bedrukking en droging
Indien de spot-UV-vorm exact sluitwerk is dienen de vellen rondom haaks gesneden te zijn. Voor optimaal sluitwerk is het van belang dat aangegeven wordt waar de aanlegnokken zitten. Het drukwerk moet 100% droog en ongepoederd zijn. Indien poederen niet te voorkomen is, probeer dit dan tot een minimum te beperken. Teveel poeder zorgt voor een 'sinaasappel'-structuur in de laklaag. Uw inkten moet beslist geschikt zijn voor UV-lakken.

Films en formaten
Wanneer u niet een digitaal bestand, maar films aanlevert moeten deze 100 % leesbaar positief zijn. Het minimale drukformaat het automatisch verwerken van drukwek voor UV-spot is 23 x 46 cm. Maximaal formaat is 72 x 102 cm. Andere formaten zijn ook mogelijk, maar kunnen dan niet volautomatisch worden verwerkt. De minimale grijperruimte is 20 mm. Preeg-, vouw- en rillijnen moeten altijd uitgespaard zijn.

Uw aanlevering en onze levering

Zorg dat het aangeleverde drukwerk 100 % door-en-door droog is. Stapel-of wrijfdroog is niet voldoende. Meld de order van te voren aan. In vrijwel alle gevallen is het mogelijk dat het drukwerk 's ochtends vroeg wordt aangeleverd, het dezelfde dag 's middags weer klaar staat voor transport (mits aantallen 10.000 vel of kleiner zijn). Geef altijd de aanleg aan en lever de pallets drukwerk aan met de bedrukte zijde naar boven. Vermeld eveneens de door u gewenste oplage. In principe bedrukken en berekenen wij u alle, door u aangeleverde vellen, tenzij u ons een maximaal te bedrukken aantal vellen bij het inplannen meldt of op uw opdrachtfomulier vooraf vermeldt.

Prijslijst

Via de mail kunt u een prijslijst aanvragen. Vermeld bij uw aanvraag uw bedrijfsnaam, naam contactpersoon en telefoonnummer.