December-actie! Hooded sweaters incl. 1 kleur bedrukking

Geschreven door Nico Kas op . Gepost in Blog

Comfortabele en warme hooded sweater van Gildan in uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Verkrijgbaar in maar liefst 33 kleuren, zo is er voor iedereen een passende kleur! Leverbaar in de maten S-M-L-XL-XXL, meerprijs voor de maten 3XL-4XL-5XL in de kleuren wit, rood, royal blue, navy, grijs en zwart (+ € 2,15). Ook verkrijgbaar in kindermaten!

Materiaal: 50% katoen/50% polyester • Gramsgewicht: 271 (wit 257) • Dubbel gestikt, comfort fit. Klik hier voor alle specificaties van de Gildan Hooded Sweater 18500

Staffelprijzen inclusief 1 kleur bedrukking op één positie:
10 sweaters € 15,00 per stuk
20 sweaters € 13,50 per stuk
30 sweaters € 12,00 per stuk
40 sweaters € 11,00 per stuk
50 sweaters € 10,00 per stuk.

Plaats uw bestelling via ons bestelformulier of per e-mail. Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag direct en persoonlijk op telefoonnummer 0513 - 650100.

(Genoemde prijzen excl. 21% BTW)

Wat is ‘doorbloeden’?

Geschreven door Nico Kas op . Gepost in Blog

Doorbloeden bedrukken tetxiel

Bij het bedrukken van sportshirts, gekleurde polyester shirts of rekbare textiel drukken we standaard een blockout-laag (ook wel blocker genoemd) om doorbloeden tegen te gaan.

Polyester kleding wordt gekleurd door middel van sublimatie. Door verhitting worden kleurpigmenten gasvormig waardoor deze diep in de vezels van polyesterkleding binnendringen. Polyester is hierdoor diep van kleur en behoudt de kleur in de regel beter dan bijvoorbeeld katoen. Het bedrukken van polyester kleding heeft echter het nadeel dat bij het drukken (en dus opnieuw verhitten van de stof), de pigmenten weer actief worden en deze naar de oppervlakte trekken met verkleuring als gevolg, oftewel: de bedrukking gaat ‘doorbloeden’. En dat is iets wat we natuurlijk niet willen! Het vervelende is dat dit pas na enkele dagen tot soms zelfs een aantal weken zichtbaar is. De originele kleur van de textiel komt door de aangebrachte bedrukking heen waardoor de print er vlekkerig uit gaat zien.

Het probleem van doorbloeden treedt alleen op als er een lichte opdruk op een donker gekleurd textielstuk wordt gedrukt, bijvoorbeeld een witte tekst op een donkerblauw polyester shirt. Een donkere opdruk op een licht shirt, bijvoorbeeld een zwarte opdruk op een lichtblauw shirt, is geen probleem. Bij mengvormen van polyester met katoen kan het probleem ook optreden, grofweg kan je zeggen dat hoe lager het aandeel polyester, hoe kleiner de kans dat het fenomeen optreed.

Om te garanderen dat dit probleem zich niet voordoet drukken we altijd een blockout-laag op polyester kleding onder de drukkleuren. Hierdoor zijn de drukkosten wel iets hoger, maar heeft u veel langer plezier van uw bedrukte textiel!